0

CV Building

Posted April 26th, 2015 in Tips and tagged , , , , by Sollicitatie Coach

Ben je flink aan het solliciteren, maar krijg je steeds te horen dat je te weinig ervaring hebt? Dat is natuurlijk last. Zeker wanneer je geen baan hebt, is het lastig om de relevante ervaring op te doen. Toch zijn er zeker mogelijkheden om aan je CV te bouwen en relevante ervaring toe te voegen aan je “track record”.

Natuurlijk is het afhankelijk van de branche waarin je wilt werken, maar vaak kan je ervaring ook iets breder trekken. Specialistische ervaring doe je vaak binnen een bepaalde functie op. Binnen deze functies zijn echter veel competenties belangrijk die je mogelijk wel middels klussen, vrijwilligerswerk of een tijdelijke dienstverband kunt opdoen. Het is daarom goed om ook eens wat breder te kijken.

Mogelijke competenties:
Samenwerking, Coaching, Structurering, Teambuilding, Bemiddeling, Onderhandeling, Overzicht bewaken, Budget bewaking, Leiding geven, Flexibiliteit.

Bovenstaande competenties hebben wellicht geen direct verband met de functie waar jij op wilt solliciteren, maar zijn wellicht een pré. Door hier activiteiten bij te zoeken, kan je het toevoegen aan je CV en met praktijkvoorbeelden aantonen dat je bepaalde competenties beheerst. Zeker voor personen die al eerder baantjes hebben gehad en niet net van de studie af rollen is die lastig. Zo kan je tijdens een studie verschillende studieopdrachten vervullen op zowel papier als in de praktijk. Veel mensen vergeten, dat dit ook mogelijk is zonder opleiding en studie.