Ervaring

Ervaring is vaak erg belangrijk. Tegenwoordig voor sommige banen misschien wel belangrijker dan een opleiding of studie. Het is dus belangrijk dat je goed weet te benoemen wat je al gedaan hebt.

Aan wat voor projecten heb je tijdens je studie gewerkt?
Wellicht heb je naast je studie aan projecten gewerkt die relevant zijn voor je nieuwe baan. Denk hierbij aan een stage, werk- & leerbedrijf, studieprojecten, minors, cursussen, masterclasses, vrijwilligerswerk of functies binnen een studievereniging. Mocht je buiten je studie gewerkt hebben aan bijvoorbeeld het opstarten van een onderneming van jezelf of een kennis is dit ook erg interessante informatie.

Wat vind je beroepsmatig je grootste succes?
Heb je een mooie deal gesloten met een klant, een mooi compliment ontvangen, een promotie gemaakt of een project met succes uitgevoerd? Dit is allemaal relevante informatie die je kan gebruiken bij het beantwoorden van deze vraag.

Waarom zouden we je moeten aannemen?
Een lastige vraag, maar niet als je er goed over na hebt gedacht. Geef bijvoorbeeld aan dat je een positieve instelling hebt, enthousiast bent, voldoende kennis hebt, leergierig bent en je een succesvolle bijdrage kan leveren aan het bedrijf. Laat zien dat je het graag wilt.

Hoe komt het dat je helemaal geen ervaring hebt?
Wanneer je geen ervaring hebt heeft dit vaak een reden. Je komt net van school, was voorheen huisvrouw/huisman of je bent gewoon nog niet aan werken toegekomen. Wees duidelijk en breng een positief antwoord. Je bent immers uitgenodigd voor een gesprek dus zie deze vraag niet als een aanval.

Heb je dit werk al eerder gedaan?
Een makkelijk antwoord wanneer dit niet zo is. Wellicht kan je de aanleiding geven waarom je het nu wel wilt doen. Wanneer je het werk wel al eerder hebt gedaan kan je desgevraagd met voorbeelden komen.

Waarom denk je de meest geschikte kandidaat te zijn?
Vergelijkbaar met de vraag waarom jij aangenomen zou moeten worden. Vertel bijvoorbeeld over je achtergrond, ervaring. interesse, passie en instelling.